Rymdskrot blickar bak och fram

Rymdåldern har hunnit upp i övre medelåldern. Alltedan den första satelliten Sputnik sköts upp 1957 har det samlats mycket rymdskrot över våra huvuden, under våra hav och världen runt. En hel del rymdskrot består av planer på märkliga saker som inte blev och historia kring fantastiska bedrifter som lyckades trots dåliga odds.

Min tanke är att uppmärksamma smått och gott kring rymden och dess utforskning. Allt från historia och märkligheter till nyheter och framtidsplaner. Det hade onekligen varit smutt att komma igång vid femtioårsjubileet för Jurij Gagarins rundresa runt jorden 12 april 1961. Den bedrift som verkligen visade USA vad kamraterna i öst klarade av. Istället blir det ett annat femtioårsjubileum som får signalera startpunkten för rymdskrot.

Må dina raketer alltid lyfta säkert och ditt huvud vara förskonat från nedfallande maskiner. Varmt välkommen till Rymdskrot.